Kavicsszőnyeg fektetése:
Így jut tökéletes felületekhez

A PROBAU ­Kavicsszőnyeg …

... falra és padlóra szánt rendszer, kül- és beltérben. Lépésről
lépére keletkezik igazi csemege a szemnek. Összesen hat termékkel
nincs határa a kreativitásnak. Valamennyi terméket természetesen csak a
BAUHAUS szakáruházban kapja meg.

Alakítsa maga a falat

Lépésről
1

A PROBAU Kavicsszőnyeg különösen alkalmas olyan aljzatokra, mint a beton, a vakolóhabarcs, a gipszvakolat, a pórusbeton, az esztrich, a csempe és hasonlók. Egyenetlen aljzatokat  előbb ki kell egyenlíteni.

Lépésről
2

Mérőléccel és vízmértékkel állapítsa meg és jelölje be a záróprofil (8 mm   vastag) pozícióját. Utána rögzítse.

Lépésről
3

Ezt a műveletet végezze el a kívánt falfelületen. Padlófelületek tervezésénél, beleértve a lábazati szegélyeket, az ahhoz szükséges  záróprofilokat is rögtön rögzíteni kell.

Lépésről
4

Annak érdekében, hogy hordképes és megszilárdult felületet kapjon a következő réteghez, aPROBAU Kavicsszőnyeghez,töltsön kb. 0,5 kg PROBAU Kötőanyag falra terméket kőműveskanállal egy tiszta vödörbe és használja azt alapozóként. 0,5 kgPROBAU PROBAU Kötőanyag falra PROBAU Kötőanyag falra alapozóként kb. 1,75 m²-re elegendő. A szerszámokat azonnal le kell mosni vízzel.

Lépésről
5

Nyissa ki a kívánt PROBAU Kavicsszőnyegvödrét és folyassa bele lassan a PROBAU Kavicsrögzítő falra teméket. Egy vödör PROBAU Kavicsszőnyeghez (20 kg) maradéktalanul adjon a vödörbe egy üveg PROBAU Kavicsrögzítő falra (100 ml) folyadékot.

Lépésről
6

Egy lassú járású keverővel intenzíven keverje össze a PROBAU KavicsszőnyegetaPROBAU Kavicsrögzítő falra folyadékkal. Csak annyi PROBAU Kavicsszőnyeget keverjen be, amennyire ténylegesen szüksége van. 20 kg PROBAU Kavicsszőnyeg és 100 ml PROBAU Kavicsrögzítő falra kb. 1,75 m²-re elegendő.

Lépésről
7

Adja ezután a PROBAU Kötőanyag falra maradékát (kb. 2,5 kg) a PROBAU Kavicsrögzítő falra folyadékkal elkevert 20 kg kavicshoz. 

Lépésről
8

Ezúttal is intenzíven keverje el lassú járású keverővel, míg homogén keveréket kap. Feltétlenül ügyeljen arra, hogy ezt

megelőzően hozzáadta a PROBAU Kavicsrögzítő falra folyadékot a kavicshoz és intenzíven összekeverte vele.

Lépésről
9

Annak érdekében, hogy hordképes és megszilárdult felületet kapjon a következő réteghez, a  PROBAU Kavicsszőnyeghez, használja először a kimért PROBAU Kötőanyag falra terméket alapozóként. Egy kenőkefével vagy egy hengerrel hordja fel vékonyan a függőleges felületekre. Csak annyi alapozót használjon, amennyit a bőrösödés beálltáig fel tud dolgozni.

Lépésről
10

Ezt követően egy simítóvassal, a padlónál kezdve, dolgozza be a kavicsokat a még friss alapozóba 8 mm vastagon. A kavicsokat egyenletesen nyomja rá. Tömörítse a felhordott felületet úgy, hogy nyomást fejt ki a simítóvasra.

Lépésről
11

A felhordás alulról felfelé történik, míg a kiválasztott felületet teljesen befedte a PROBAU Kavicsszőnyeg, PROBAU Kavicsrögzítő falra és PROBAU Kötőanyag falra keverékével és tömörítette azt.

Lépésről
12

Hőmérséklettől és a levegő páratartalmától függően 2-3 nap után szilárd és száraz a falburkolat. A teljes kiszáradásig védeni kell a nedvességtől. Készen is van a dekoratív falkialakítás.

Lábazati szegély a falakon

Lépésről
13

A lábazati szegélyhez válassza azt a PROBAU Kavicsszőnyeg terméket, amit a padlóhoz is használ, hogy a lezárás optikailag tetszetős legyen. A feldolgozás úgy történik, mint a fali munkáknál. Folyassa először a PROBAU Kavicsrögzítő falrafolyadékot a PROBAU Kavicsszőnyeg termékhez. Csak annyit keverjen be, amennyire ténylegesen szüksége van.

Lépésről
14

Egy lassú járású keverővel intenzíven keverje össze a PROBAU Kavicsszőnyeg a PROBAU Kavicsrögzítő falra folyadékkal. Ezután adaja hozzá a PROBAU Kötőanyag falraterméket és keverje el homogénra. 20 kg PROBAU Kavicsszőnyeghez kb. 2,5 kg PROBAU Kötőanyag falra szükséges. Kb. 1,75 m²-re elegendő.

Lépésről
15

A kidolgozandó lábazati szegélyt a keverék felhordása előtt alapozza az előre lemért mennyiségű PROBAU Kötöanyag falratermékkel (a fali munkák 4. és 9. lépésével analóg módon).

Lépésről
16

2-3 nap száradási idő után a fali szegély is száraz és szilárd. Csak teljes száradás után kezdje el a padló kidolgozását.

Alakítsa maga a padlót

Lépésről
17

Az aljzatot adott esetben előkezelni kell. Hordképes és megszilárdult aljzat nyeréséhez öntse a PROBAU Kavicsalapozó padlóra terméket egy nagyobb vödörbe. Csak annyi alapozót öntsön a vödörbe, amennyi tényleg szükséges. 0,75 lPROBAU Kavicsalalapozó padlóra kb. 3 m²-re elegendő.

Lépésről
18

A PROBAU Kavicsalapozó padlóra terméket hordja fel hígítatlanul kenéssel, hengerezéssel vagy
fröccsentéssel vékonyan az aljzatra. A következő réteget csak teljesen megszáradt alapozóra vigye rá.

Lépésről
19

Ezután folyasson 1 kg PROBAU Kötőanyag padlóra terméket maradéktalanul a 20 kg-os PROBAU
Kavicsszőnyeg
vödrébe, és intenzíven keverje össze homogénre lassú járású keverővel.

Lépésről
20

Csak annyit keverjen be, amennyi a kiválasztott padlófelülethez szükséges. 20 kg PROBAU Kavicsszőnyeg és 1 kg PROBAU Kötőanyag padlórakb. 1,75 m²-re elegendő. Bekeverés után kb. 75 perc feldolgozási idő áll rendelkezésre.

Lépésről
21

A PROBAU Kavicsszőnyegből és PROBAU Kötöanyag padlóratermékből álló keveréket adagonként terítse el durván a padlón egy lehúzóval.

Lépésről
22

A felhordott keveréket az optimális tömörítés elérésére egyenletesen nyomja rá a simítóvassal. A tömörítés után a rétegvastagság ne legyen kisebb 8 mm-nél.

Lépésről
23

A felületeket frissen kell eldolgozni egymásba, hogy ne keletkezzenek látható átmenetek. A padlót ezért feltétlenül egy munkamenetben kell elkészíteni.

Lépésről
24

A készre munkált padlófelület kb. 8 óra után óvatosan járható, kb. 2 nap után átkeményedett és teljesen terhelhető. A szerszámokat a munka után kereskedelemben kapható hígítóval meg kell tisztítani.

Lépésről
25

A frissen készített padlófelületet a teljes kikeményedésig védeni kell nedvesség ellen. Ezután a kialakított fal- és padlóterületek készek és egyedileg díszíthetők.

Alakítsa maga a lépcsőt

Lépésről
26

A lépcsők lehető legjobb lezárásához használjon záróprofilokat, jelölje be és megfelelően rögzítse azokat egy fúrógéppel.

Lépésről
27

A lépcső alakításánál mindig a függőleges felületekkel kezdjen. A megmunkálás a fali területekével analóg módon történik. Először alapozza a függőleges lépcsőfelületeket a PROBAU kötőanyag falra termékkel (lásd a fali munkák 4. és 9. pontját).

Lépésről
28

Ezután hordja fel egy simítóvassal a PROBAU Kavicsszőnyeg, a PROBAU Kavicsrögzítő falra és a PROBAU Kötőanyag falra keverékét a függőleges felületekre és tömörítse (lásd a fali munkák 5-11 pontját).

Lépésről
29

Csak a függőleges felületek teljes száradása után kezelje a vízszintes felületeket a PROBAU Kavicsalapozó padlóra termékkel. A vízszintes lépcsőfelületek kimunkálása a padlókéval analóg módon történik.

Lépésről
30

A PROBAU Kavicsalapozó padlóra teljes megszáradása után adagonként hordja fel és tömörítse a PROBAU Kavicsszőnyeg és a PROBAU Kötőanyag padlóra keverékét. A keverés úgy történik, mint a padlómunkáknál (3. és 4. pont).

Lépésről
31

2 nap után a vízszintes felületek is kikeményedtek. A lépcső most teljesen terhelhető és használatra kész.

Szigetelés (kiegészítő előkezelés)

Lépésről
32

Különösen kültéren kell az aljzat és a rákerülő réteg, a PROBAU Kavicsszőnyeg között tömítőhabarcsot használni. Töltsön kb. 1,8 l tiszta vizet egy tiszta vödörbe és adjon hozzá kb. 6 kg-t a PROBAU Különleges szigetelő falra + padlóra termékből.

Lépésről
33

Keverje össze lassú járatú keverővel, míg csomómentes, pépes
habarcs keletkezik. Csak annyit keverjen be, amennyire ténylegesen szüksége van. 6 kg PROBAU Különleges szigetelő kb. 1,75 m²-re elegendő.

Lépésről
34

Bekeverés után kb. 1 óra feldolgozási idő áll rendelkezésre. A felhordás két rétegben történik. Az első réteget kenőkefével vagy simítóvassal hordja fel. Hagyja kb. 8 órát átszáradni, mielőtt a második réteget ráviszi.

Lépésről
35

A második réteg felhordása az első rétegével analóg módon történik. A teljes rétegvastagság nem lehet kisebb 2 mm-nél. A szigetelést kb. 2-3 napig hagyni kell átszáradni, mielőtt a PROBAU Kavicsszőnyeg rávihető. A teljes kikeményedésig védeni kell a nedvességtől.

Kaparó spatulyázás (kiegészítő előkezelés)

Lépésről
36

Nem szívó aljzatokat (pl. régi csempét,

simára zsaluzott betont) tapadóhíddal kell

ellátni, hogy rajtuk PROBAU Kavicsszőnyeg feldolgozható legyen. Töltsön vizet egy tiszta vödörbe és adja hozzá a PROBAU Különleges szigetelő falra + padlóra terméket, míg csomómentes, pépes habarcs keletkezik.

Lépésről
37

Egy kanállal adagonként rakja a nem szívó aljzatra a PROBAU Különleges szigetelő falra + padlóra terméket. Falra és padlóra, valamint kül- és beltérre alkalmas.

Lépésről
38

A nem szívó aljzat és a rákerülő réteg, a PROBAU Kavicsszőnyeg között érintkező réteg előállítására "csikorogva" kenje fel a simítóvassal a PROBAU Különleges szigetelőt (kaparó spatulyázás).

Lépésről
39

Mielőtt a következő réteg, a PROBAU Kavicsszőnyeg felhordható lesz, a kaparó spatulyázásnak teljesen meg kell száradni. A teljes kikeményedésig védeni kell a nedvességtől.

Jó tudni: Az anyagot a teljes átszáradásig védeni kell a nedvesség ellen. Nem alkalmas tartósan nedves helyen (pl. zuhanykabin) való felhasználásra. A szükséges mennyiségű PROBAU Kavicsszőnyeg bekeveréséhez a masszát nagyobb vödörbe is töltheti.

Jó tudni:Az anyagot a teljes átszáradásig védeni kell a nedvesség ellen. Nem alkalmas tartósan nedves helyen (pl. zuhanykabin) való felhasználásra. Fal és padló kültéri alakításához feltétlenül vegye figyelembe a "Kiegészítő előkezelés" fejezetet!

Jó tudni: PROBAU Különleges szigetelő minden építmény felületi-, szivárgó- és nyomóvíz elleni szigetelésére, valamint közbenső szigetelésként. Utána ugyanúgy megmunkálhatja a fal- és padlófelületeket, valamint a lépcsőket, mint az előző fejezetekben.

Jó tudni: Nem szívó aljzatoknál feltétlenül alkalmazzon kaparó spatulyázást. Utána ugyanúgy megmunkálhatja a fal- és padlófelületeket, valamint a lépcsőket, mint az előző fejezetekben.

Gondolt mindenre?

Még szüksége van

  • munkavédelmi kesztyű
  • simítókanál
  • kenőkefe
  • ecset
  • tiszta vödör
  • lassú járatú keverő
  • ragasztószalag
  • fúrógép
  • takarófólia
  • vízmérték
  • mérőléc
  • mérleg
  • záróprofil

Weitere Produkte & Ideen von BAUHAUS

PROBAU bevásárlólista

Találkozunk a legközelebbi BAUHAUS szakáruházban. Sok sikert kíván a PROBAU csapata!
Bevásárlólista nyomtatása