Taş halının döşenişi:
Mükemmel yüzeyler oluşturun

PROBAU taş halı …

... İç ve dış mekan duvar ve zeminlerinde kullanılan bir sistemdir. Adım
adım, dikkat çekici unsurlar oluşturabilirsiniz. Toplamda altı ürün ile, tüm
yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Tüm ürünleri, tabii ki sadece BAUHAUS
yapı marketinizde bulabilirsiniz.

Duvarları kendiniz tasarlayın

Adım
1

PROBAU taş halı, özellikle, beton, sıva harcı, alçı sıva, gözenekli beton, şap, fayans vb. gibi zeminler üzerinde uygulanmak üzere uygundur. Engebeli zeminler,  uygulamadan önce tesviye edilmelidir.

Adım
2

Katlanır metre ve su terazisi ile, bitiş profili (kalınlık 8 mm  ) yerlerini belirleyip işaretleyin. Daha sonra bitiş profillerini tespit edin.

Adım
3

Bu işlemi, istediğiniz duvara uygulayın. Yukarı doğru çıkan kenarlar da dahil olmak üzere, zeminler tasarlanırken, bu iş için gerekli olan  bitiş profilleri de hemen tespit edilmelidir.

Adım
4

Daha sonra uygulanacak olan PROBAU taş halı uygulaması  için taşıma kapasitesi yüksek ve sağlam bir zeminin elde edilebilmesi amacıyla ve astar olarak kullanılmak üzere, temiz bir kovaya bir mala ile yaklaşık 0,5 kg PROBAU bağlayıcı duvar malzemesi  koyun. 0,5 kg PROBAU bağlayıcı duvar malzemesi, astar olarak, yaklaşık 1,75 m2 bir alana yeterli olur. Takımlar hemen su ile temizlenmelidir.

Adım
5

Uygulamak istediğiniz PROBAU taş halımalzemesini açın ve içine yavaş yavaş PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi dökün. Bir kova PROBAU taş halımalzemesine (20 kg) bir şişe ROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesinin (100 ml) tamamını dökün.

Adım
6

PROBAU taş halımalzemesini, karıştırıcıyı yavaş çalıştırmak suretiyle PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi ile iyice karıştırın. Ne kadar gerekli ise, o kadar PROBAU taş halımalzemesi karın. 20 kg PROBAU taş halı malzemesi ve 100 ml PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi, yaklaşık olarak 1,75 m2 büyüklüğünde bir alana yeterli olur.

Adım
7

Daha sonra, PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi (yaklaşık 2,5 kg) ile karıştırılan 20 kg çakılın içine, geri kalan PROBAU bağlayıcı duvar malzemesini ilave edin. 

Adım
8

Bunları da yine, homojen bir karışım elde edene kadar, yavaş çalışan bir karıştırıcı ile iyice karıştırın. Daha önce çakıllara PROBAU taş sağlamlaştırma  duvar malzemesi ilave edilmiş ve iyice karıştırılmış olmasına mutlaka dikkat edin.

Adım
9

Bir sonra uygulanacak PROBAU taş halıtabakası için taşıma kapasitesi yüksek  ve sağlam bir zeminin elde edilebilmesi amacıyla, ilk önce, tartılan PROBAU bağlayıcı duvar malzemesi astar olarak kullanılmalıdır. Ürünü, bir duvar kağıdı fırçası veya rulo kullanarak, düşey yüzeylere ince bir şekilde sürün. Ancak, sadece kurumadan işlenebilecek kadar astar kullanılmalıdır.

Adım
10

Daha sonra, henüz daha taze olan astarın üzerine, bir perdah malası ile, yerden başlayarak 8 mm kalınlığında çakıl uygulayın. Çakıl taşlarını eşit oranlı bir şekilde bastırın. Çakıl uygulanan alanı, üzerine perdah malası ile eşit oranlı bir baskı uygulayarak  sıkıştırın.

Adım
11

PROBAU taş halı, PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi ve PROBAU bağlayıcı duvar malzemesinden oluşan karışım, kaplanacak olan alanın tamamına, aşağıdan yukarıya doğru sürülerek sıkıştırılır.

Adım
12

Duvar kaplaması, sıcaklık ve havanın rutubetine göre, 2 - 3 gün içinde katılaşır ve kurur. Kaplama, tamamen kuruyana kadar neme karşı korunmalıdır. Dekoratif bir duvar tasarımı elde etmek işte bu kadar kolay.

Duvar diplerinde yukarıya doğru kenar uygulaması

Adım
13

Güzel bir görüntünün elde edilebilmesi için, yukarıya doğru yükselen kenarlarda zeminde  de kullanılacak olan PROBAU taş halı malzemesi kullanılmalıdır. Kenarlar, zemine paralel olarak işlenmelidir. İlke önce PROBAU taş halımalzemesinin içine PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi koyun. Ne kadar gerekli ise, o kadar malzeme karın.

Adım
14

PROBAU taş halı malzemesini, karıştırıcıyı yavaş çalıştırmak suretiyle PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi ile iyice karıştırın. Daha sonra PROBAU bağlayıcı duvar malzemesini ilave edin ve homojenleşene kadar karıştırın. 20 kg PROBAU taş halı malzemesi için yaklaşık 2,5 kg PROBAU bağlayıcı duvar malzemesi gereklidir. Yaklaşık 1,75 m2 büyüklüğünde bir alana yeterlidir.

Adım
15

Yukarıya doğru yükselen kenarlar üzerinde çalışmaya başlamadan önce karışımı, daha önce tartılan PROBAU bağlayıcı duvar malzemesi ile astarlayın (duvar kısmının 4.  ve 9. adımlarında olduğu gibi).

Adım
16

Yukarıya doğru yükselen kenarlar, 2 - 3 gün sonra kurur ve katılaşır. Zemin üzerinde çalışmaya başlamadan önce, kenarların tamamen  kurumuş olması gerekir.

Zeminlerinizi kendiniz tasarlayın

Adım
17

Gerekmesi durumunda, zemin, bir önişlemden geçirilmelidir. Taşıma kapasiteli ve sağlam bir zeminin elde edilebilmesi için, PROBAU zemin için taş astarı malzemesini büyük bir kovaya dökün. Kovaya, sadece ne kadar gerekli ise o kadar astar malzemesi dökün. 0,75 l PROBAU zemin için taş astarı malzemesi, yaklaşık 3 m2 büyüklüğünde bir alana yeterli gelir.

Adım
18

PROBAU zemin için taş astarı malzemesini, inceltmeden, zemine, fırça veya rulo ile
veya püskürtme yöntemiyle ince bir şekilde uygulayın. Bir sonraki tabakayı, tamamen kurumuş olan astarın üzerine uygulayın.

Adım
19

Daha sonra, 1 kg PROBAU bağlayıcı zemin malzemesini, PROBAU taş halısı
malzemesinin
20 kg'lık kovasının içine ekleyin.

Adım
20

Üzerinde çalışacağınız yer için ne kadar gerekli ise, o kadar malzeme karın. 20 kg PROBAU taş halı ve 1 kg PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi, yaklaşık olarak 1,75 m2 büyüklüğünde bir alana yeterli olur. Malzeme karıştırıldıktan sonra, yaklaşık olarak 75 dakika kadar işlenebilir.

Adım
21

PROBAU taş halı ve PROBAU bağlayıcı zemin malzemesinden oluşan karışımı, zeminin üzerine bir rakle ile azar azar kabaca dağıtın.

Adım
22

Zemine sürülen karışımı, bir perdah malası ile eşit oranlı baskı uygulayarak iyice sıkıştırın. Tabaka kalınlığı, sıkıştırma işleminden  sonra 8 mm'den daha kalın olmamalıdır.

Adım
23

Malzemenin yüzeyinde gözle görülebilen geçişlerin oluşmaması için, bitişen yerler tazeyken bütünleştirilmelidir. Bu nedenle, zemin üzerinde yapılan çalışma tek bir aşamada bitirilmelidir.

Adım
24

Bitirilen zeminin üzerinde, dikkatli olmak kaydıyla, yaklaşık 8 saat sonra yürünebilir;    zemin yaklaşık 2 günde tamamen sertleşir. Takımlarınızı; çalışmanızı  bitirir bitirmez hemen tinerle temizleyin.

Adım
25

Zemin, tamamen katılaşana kadar neme karşı   korunmalıdır. Malzeme katılaştıktan sonra duvar ve zeminlerinizi  zevkinize göre dekore edebilirsiniz.

Merdivenlerinizi kendiniz tasarlayın

Adım
26

Merdiven bitiş noktalarının en mükemmel şekilde olabilmesi için, bitiş profilleri kullanın;  yerlerini çizin ve bir matkap ile gerektiği gibi tespit edin.

Adım
27

Merdivenler tasarlanırken, her zaman dikey yüzeylerden başlanır. Malzeme, duvarlara paralel olarak uygulanır. İlk önce merdivenin düşey yerlerini PROBAU bağlayıcı duvar malzemesi ile astarlayın (bkz. duvar kısmı 4. ve 9. adımlar).

Adım
28

Daha sonra, PROBAU taş halı, PROBAU taş sağlamlaştırma duvar malzemesi ve PROBAU bağlayıcı duvar malzemesinden oluşan karışımı, bir perdah malası ile düşey yüzeylere sürün ve sıkıştırın (bkz. duvar kısmı 5. ila 11. adım arası).

Adım
29

PROBAU zemin için taş astarı ürününü yatay yüzeylere, düşey yüzeyler tamamen kuruduktan sonra uygulayın. Merdivenlerin düşey yüzeyleri, aynı zemin yüzeyleri gibi işlenir.

Adım
30

PROBAU zemin için taş astarı tamamen kuruduktan sonra, PROBAU taş halı ve PROBAU bağlayıcı zemin&nbsp malzemesinden oluşan karışımı, azar azar sürüp, sıkıştırın. Malzemeyi, zemin kısmının 3. ve 4. adımlarında tarif edildiği gibi karıştırın.

Adım
31

Yatay yüzeylerin tamamen sertleşmesi 2 gün sürer. Artık  merdiven tam kapasite kullanılabilir vaziyettedir.

Yalıtım (ek önişlem)

Adım
32

Özellikle dış mekanlarda, zemin ile üzerine gelen PROBAU taş halı tabakası arasında bir yalıtım harcı kullanılmalıdır. Temiz bir kovaya yaklaşık 1,8 l temiz su koyun ve içine 6 kg PROBAU duvar + zemin için özel yalıtım malzemesini ilave edin.

Adım
33

Kovanın içeriğini, topaksız, macunsu bir harç oluşana kadar yavaş çalışan bir karıştırıcı
ile karıştırın. Ne kadar gerekli ise, o kadar malzeme karın. 6 kg PROBAU özel yalıtım malzemesi, yaklaşık 1,75m2 büyüklüğünde bir alana yeterli gelir.

Adım
34

Malzeme karıştırıldıktan sonra, yaklaşık olarak 1 dakika kadar işlenebilir vaziyettedir. İki kat malzeme sürülür. İlk katı, bir duvar kağıdı fırçası veya  perdah malası ile sürün. İkinci katı uygulamadan önce, ilk katın yaklaşık 8 saat kurumasını bekleyin.

Adım
35

İkinci kat malzeme, aynı birinci kat gibi sürülür. Malzemenin   toplam kalınlığı, 2 mm'nin altında olmamalıdır. Üzerine PROBAU taş halı uygulamadan önce, yalıtım malzemesinin 2 - 3 gün kadar iyice kurumasını bekleyin. Malzeme, tamamen kuruyana kadar neme karşı korunmalıdır.

Kaba sıva ve yüzeyinin mala ile çizilerek pürüzleştirilmesi (ek önişlem)

Adım
36

PROBAU taş halının emici olmayan zeminlerin üzerinde (örneğin;  eski fayanslar, pürüzsüz betonlar) işlenebilmesi için, bu tür zeminlere  ilk önce bir aderans köprüsü uygulanmalıdır. Temiz bir kovaya su koyun ve topaksız ve macunsu bir harç elde edene kadar PROBAU duvar + zemin için özel yalıtım malzemesi  ilave edin.

Adım
37

PROBAU duvar + zemin için özel yalıtım malzemesini bir mala ile emici olmayan zemine azar azar uygulayın. İç ve dış mekanların duvar ve zeminlerinde kullanılmak üzere uygundur.

Adım
38

Emici olmayan zeminler ile bu zeminlerin üzerine gelecek olan PROBAU taş halı tabakası arasında bir temas tabakasının elde edilebilmesi için, PROBAU   özel yalıtım malzemesi uygulanmalı ve bu yalıtım malzemesinin yüzeyi mala ile çizilerek pürüzleştirilmelidir.

Adım
39

Bir sonraki kat, yani, PROBAU taş halı uygulanmadan önce, yüzeyi çizilerek pürüzleştirilen yalıtım malzemesi tamamen kurumuş olmalıdır. Malzeme,  tamamen kuruyana kadar neme karşı korunmalıdır.

Faydalı bilgiler: Malzeme, tamamen kuruyana kadar neme karşı  korunmalıdır. Sürekli ıslak olan yerlerde (örneğin;  duş kabinleri) işlenmek üzere uygun değildir. Gerekli miktarda PROBAU taş halı malzemesini karıştırmak için, malzemeyi büyük bir kovanın içine boşaltabilirsiniz.

Faydalı bilgiler: Malzeme, tamamen kuruyana kadar neme karşı  korunmalıdır. Sürekli ıslak olan yerlerde (örneğin; duş kabinleri) işlenmek üzere uygun değildir. Dış mekanlarda bulunan duvar ve zeminlerin tasarımı için, „ek önişlem“ başlığı mutlaka dikkate alınmalıdır!

Faydalı bilgiler: Her türlü yapının yüzey, sızıntı suyu ve basınçlı suya karşı yalıtılması  amacıyla ve ayrıca ara yalıtım malzemesi olarak kullanılan PROBAU özel yalıtım ürünü. Özellikle dış mekanlar ile nemli ve ıslak hacimlerde kullanılmak üzere uygundur. Daha sonra, duvarlar, zeminler ve merdivenlerin üzerinde, yukarıda açıklanan bölümlerde olduğu gibi çalışabilirsiniz.

Faydalı bilgiler: Emici olmayan zeminlere mutlaka kaba bir sıva uygulanmalı ve bu sıvanın yüzeyi mala ile çizilerek pürüzleştirilmelidir. Daha sonra, duvarlar, zeminler ve merdivenlerin üzerinde, yukarıda açıklanan bölümlerde olduğu gibi çalışabilirsiniz.

Her şeyi düşündünüz mü?

Hala şunlara ihtiyacınız var

  • İş eldiveni
  • Perdah malası
  • Duvar kağıdı fırçası
  • Küçük fırça
  • Temiz kovalar
  • yavaş çalışan karıştırıcı
  • Yapışkan bant
  • Matkap
  • Naylon örtü
  • Su terazisi
  • Katlanır metre
  • Terazi
  • Bitiş profili

Weitere Produkte & Ideen von BAUHAUS

PROBAU Takip listesi

Bir sonraki BAUHAUS uzman merkezinde görüşmek üzere. PROBAU ekibiniz size başarılar diler!
Takip listesini yazdır