PROBAU

Was möchten Sie tun?

Fugatömítő anyagok CE-jelölése EN 15651 szerint

Mit jelent a CE?

 

A CE-jelölés nem minőségjegy, hanem bizonyíték arra, hogy egy termék összhangban van az EU vonatkozó irányelveivel és rendeleteivel. A CE-jelöléssel igazolja a gyártó, hogy a termék megfelel az érvényes követelményeknek.

Mi változott a CE-jelöléssel?

 

Valamennyi tömítőanyag, amely az EN 15651 szabvány 1-4 része, a "Tömítőanyagok nem teherhordó alkalmazásokhoz épületekben és gyalogutakon" hatálya alá esik, 2014.07.01-től CE-jelölésköteles.

Mikor lép az EN 15651 szerinti CE-jelölés hatályba?

 

2013.07.01-től 2014.06.30-ig az úgynevezett koegzisztenciális fázisban vagyunk. Ebben az időszakban lehetséges ugyan a CE-jelölés feltüntetése, de még nem kötelezően előírt. 2014.07.01-től a gyártó vagy a forgalomba hozó köteles azon alkalmazási területek tömítőanyagainak a CE-jelölésére, amelyeket a DIN EN 15651 szabvány első négy része ír le. A 2014.07.01. előtt gyártott tömítőanyagokra megfelelő készletkiárusítási jog érvényes.

Hogyan épül fel a CE-jel?

 

Az EN 15651 szerint elő van írva, hogy a gyártónak milyen adatokat kell feltüntetnie a jelölendő tömítőanyag csomagolásán vagy címkéjén.

Mi a DoP?

 

A DoP jelentése a „Declaration of Performance“ (teljesítménynyilatkozat). Minden tömítőanyagnak saját DoP-száma van, amely azonos a mindenkori teljesítménynyilatkozattal. Ez lényeges információkat tartalmaz, mint például a szabványt, ami szerint a terméket ellenőrizték, adatokat a bejegyzett tanúsítóhelyről, valamint az alapvető jellemzőket, a tömítőanyag mindenkori alkalmazási céljára vonatkoztatva.

CE-jelölés - tömítőanyag-osztályok definíciója

 

Tömítőanyag-kategóriák szabványelőírás szerint

 

 

 

Itt találja a mi tömítőmasszáinkat

Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat